Marloes

Nu fitter en sterker ben dan voor de operatie

Marloes

Binnen 1 minuut kan je hele leven, en alles wat je hebt bereikt op je 30ste, in 1 keer drastisch veranderen. Dat kan. Het overkwam mij ruim 2 jaar geleden. De uitslag van een (standaard) nationaal volksonderzoek naar baarmoederhalskanker was alarmerend; in mijn lichaam zat een kwaadaardige tumor.

Je lichaam staat aan de basis van ALLES. De basis voor de fysieke beweging, bescherming van het hart, jouw uitstraling, humeur, omhulling van je geest/karakter en het creëren van nieuw leven. SPAT verandert onderschat het lichaam niet, maar neemt ook al deze aspecten mee in hun trainingen. Het lijkt namelijk voor de meesten vanzelfsprekend; jij en je lichaam leven samen, kunnen de wereld aan. In aller eerlijkheid; ik was iemand die het wel onderschatte in zowel hoe sterk het kan zijn als in hoe kwetsbaar is. Ineens konden ik en mijn lichaam de wereld niet meer aan. Mijn lichaam werd mijn tegenstander in een gigantisch gevecht.

Betrokken coach

Jelle Bouma

Coach | Trainer
Als je in beweging komt kan ik zien wie je bent, daar ligt mijn kracht.

Gevecht
Ik wist niet dat ik zo’n vechtlust in me had. Resoluut was ik. De tumor moest en zou eruit… en snel. Binnen 2 weken onderging ik een erg lange operatie en nog eens 2 weken daarna kwam het verlossende woord dat ik schoon was. En gelukkig nog steeds. Dat was natuurlijk de allerbelangrijkste eerste overwinning, maar lichamelijk en geestelijk begon voor mij het grote gevecht toen pas echt. Mijn lichamelijke conditie stond op nul en na een half jaar kon ik pas weer vertrouwen op mijn benen met wandelen en autorijden.

Niet alleen
Gelukkig had ik toen en heb ik nu ik veel lieve en behulpzame mensen om me heen, die de wereld voor mij bewogen hebben. Toch kwam ik vorige zomer tot de conclusie dat ik en mijn lichaam absoluut nog geen 1 geheel waren; spierkracht en conditie waren waardeloos en ik was niet in staat mijn lichaam weer te vertrouwen. Op een verjaardagsfeestje kwam ik Jelle Bouma tegen; SPAT coach!

Andere succesverhalen

Na de topsport

Na mijn topsportcarriere had ik iemand nodig die me motiveerde om aan de slag te gaan. Een aantal trainers konden mij niet geven waar ik behoefte aan had. Met Jelle was er direct een klik.

Lees meer
- Esther

Na de zwangerschap

Nu ben ik zwanger van mijn tweede kindje en ik kan niet wachten om weer te beginnen. Eind dit jaar volgt dan ook een mooie uitdaging: mijn conditie weer terugkrijgen.

Lees meer
- Pleun

Uithuisgeplaatste kinderen

Zo’n 120 uithuisgeplaatste kinderen hebben hier een thuis gevonden. Vrijetijd is voor deze jongeren heel belangrijk. Niet alleen als (fysieke) activiteit, maar ook om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen.

Lees meer
- Arienne

SPAT verandert
Beginnend bij het begin, opbouwen vanaf de basis. Zo begon ik een 1-op-1 traject bij SPAT verandert. De vechtlust was er nog steeds; het doel was weer 1 te zijn met een sterk, en qua conditie goed, lichaam. Het was alsof SPAT verandert voor mij was gemaakt, maar dat benadrukt natuurlijk vooral hetgene waar ze al voor staan; persoonlijke aandacht en op maat. En dat is met zowel fysieke expertise als een mentale coach. Terwijl ik fysiek naar mijn doel werkte, verwerkte ik mentaal ook veel. Ik maakte letterlijk en figuurlijk gigantische stappen. Mijn doel was de Obstacle Run van 11 oktober 2015 in Nieuwegein. Het trainingsschema was op maat gemaakt door Jelle. Het is geen rechte lijn omhoog, maar als de vechtlust even weg was, of het doel voor mijn gevoel onbereikbaar leek, dan had ik coach Jelle naast me staan. Ik haalde mijn doel! Een onbeschrijflijk gevoel van een overwinning op de hele wereld, maar vooral op mijn lichaam. En niet te vergeten een afsluiting van 2 jaar vechten tegen mijn lijf.

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik nu fitter en sterker ben dan voor de operatie in december 2013. Ik ben schoon, fit en sterk. Voor een zeer groot deel te danken aan de aanpak van SPAT verandert en topcoach Jelle Bouma. Op weg naar ons volgende doel!

– Marloes

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01