Arienne

Ongedwongen sociale en fysieke vaardigheden op doen

Als projectmedewerker van de Rudolphstichting ben ik betrokken bij vrijetijd in Jeugddorp De Glind: een kleine dorpsgemeenschap waar kinderen en jongeren een speciale plaats innemen. Zo’n 120 uithuisgeplaatste kinderen hebben hier een thuis gevonden. Vrijetijd is voor deze jongeren heel belangrijk. Niet alleen als (fysieke) activiteit, maar ook als uitlaatklep en als plek om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen. Even ‘je eigen ding’ doen en op een ongedwongen manier sociale en fysieke vaardigheden op doen.

Meer dan alleen (buiten)sporten
Dat SPAT meer is dan alleen ‘bewegen’ sprak ons dan ook erg aan. Hun visie om via sport ‘een spat te veranderen’ sluit aan bij onze doelstelling om jongeren te helpen hun talenten te ontwikkelen en zo te werken aan hun toekomst.  De trainingen van SPAT daagden de jongeren echt uit meer uit zichzelf te halen, niet alleen fysiek, maar ook vooral mentaal. Niet alleen het werken naar een concreet doel (de 8 weken halen en dan het stoere T-shirt krijgen!) hielp daarbij, maar ook het actief betrekken van de kinderen en jongeren bij de les. Doordat er ruimte was voor hun eigen inbreng groeide hun zelfvertrouwen en werd de groep ook steeds meer een team. De coach speelde hier een grote rol in. Fabio wist, hoewel met onze doelgroep niet altijd even makkelijk, de groep goed mee te krijgen en ze gemotiveerd te houden. Het enthousiasme van Fabio werkte daarin aanstekelijk!

Betrokken coach

Fabio D’Agata

Oprichter | Auteur | Spreker
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam.

Geslaagde samenwerking
De reacties waren dan ook positief, over zowel de activiteit als de begeleider. ‘Jammer dat het alweer stopt ze hebben er veel plezier aan beleefd bedankt!!’, aldus één van de gezinshuisouders. Zelf waren we ook erg enthousiast over de samenwerking. We konden snel en goed schakelen met SPAT en het contact verliep zeer prettig. Elke week ontvingen we een terugkoppeling van de les. Zo waren de vorderingen van de groep goed te volgen en kregen we goed inzicht in de trainingen. Kortom: een dikke ‘thumbs up’ voor SPAT!

– Ariënne Wunderink – Rudolphstichting

Andere succesverhalen

Na de topsport

Na mijn topsportcarriere had ik iemand nodig die me motiveerde om aan de slag te gaan. Een aantal trainers konden mij niet geven waar ik behoefte aan had. Met Jelle was er direct een klik.

Lees meer
- Esther

Probleemgezinnen

Om probleemgezinnen te helpen richt ik me niet op de afzonderlijke problemen, maar op de samenhang hiertussen en op alle gezinsleden. Zo ontstond het idee voor een sportief zorgtraject voor de jongeren.

Lees meer
- Marloes

Durven te zitten

De tranen stonden soms nabij, maar van Jelle kreeg ik veel steun. Dat had ik nodig en gaf mij een goed gevoel. Het is ongelooflijk wat we allemaal hebben meegemaakt.

Lees meer...
- Suzanne
©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01