Mylène

Niet zoveel kracht om iets te veranderen

Mylène

Het duurde 8 maanden voordat ik de stap zette om me aan te melden voor een traject met persoonlijke coaching: te druk, te moe, te nat, te koud. Driekwart jaar geleden zag ik SPAT verandert namelijk op Facebook voorbij komen. Ze vielen me op vanwege een andere aanpak van ‘bootcampachtige’ trainingen. Zo speelt bij SPAT de omgeving waarin je traint een rol en ook de persoonlijke benadering sprak me aan. Dat leek me wel iets voor mij.

Ondertussen werd ik steeds futlozer, ‘dikker’ en lag ik ’s avonds uitgeteld op de bank. Ik heb twee banen: in het weekend treed ik op met mijn eigen vintage jazzband WhoSheDo en doordeweeks geeft ik zanglessen en ben ik docent Nederlands voor volwassen anderstaligen. Allemaal heel leuk, maar omdat ik in het weekend vaak sta te zingen laad ik niet goed op voor mijn doordeweekse bezigheden.

Betrokken coach

Fabio D’Agata

Oprichter | Auteur | Spreker
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam.

Over de streep
Ik moest iets veranderen en daarom belde ik uiteindelijk naar SPAT coach Fabio. Die trok me met gemak over de streep en ik sprak af om een keer per week met hem te trainen in de bossen rond mijn woonplaats. Één keer per week ging ik zelf aan de slag. Ik dacht dat ik totaal geen conditie had en bij de eerste training ter plekke zou neerstorten, maar dat viel enorm mee. Ik bleek over onvermoede reserves te beschikken en na de tweede training ging mijn conditie zienderogen vooruit. Ik vond het heel fijn om gaandeweg te ervaren dat je iets kunt doen aan je eigen lichamelijke malaise, terwijl ik eerst het gevoel had dat ik door gebrek aan energie niet zoveel kracht had om iets te veranderen.

Moed
Nu, na 10 weken ben ik veel energieker, een paar kilo afgevallen en zit ik veel lekkerder in mijn vel. Sterker nog, ik kreeg eindelijk de moed om mijn vaste baan als taaldocent op te zeggen en geheel als ZZP-er door het leven te gaan. Dat geeft zoveel meer vrijheid. En wat blijkt, de opdrachten stromen ineens binnen! Misschien komt het doordat ik zelf docent ben, maar ik ben over het algemeen heel kritisch als het gaat over mensen die mij iets zouden moeten ‘leren’. Maar met Fabio als coach ging het eigenlijk heel natuurlijk. Met zijn relaxte en opbouwende stijl van coachen spoorde hij me op een manier aan die geen weerstand opriep en ik geen ontevreden gevoel kreeg over mezelf. Ik deed juist mijn uiterste best en kon ook ontspannen, grapjes maken en lachen.

Andere succesverhalen

Leren genieten

Het was voor mij een leermoment dat ik niet constant meer moet willen, maar dat momenten van ontspanning en genieten van je prestaties ook belangrijke momenten zijn in een training.

Lees meer
- Rowan

18 jaar getrouwd

En met 17,5 jaar was bij mij de knop al omgegaan. Nee, niet dat ik weg wilde rennen. Sterker nog, dat zou me niet eens lukken. Dus weg met de kilo’s en sportschoenen aan!

Lees meer
- Ineke

Probleemgezinnen

Om probleemgezinnen te helpen richt ik me niet op de afzonderlijke problemen, maar op de samenhang hiertussen en op alle gezinsleden. Zo ontstond het idee voor een sportief zorgtraject voor de jongeren.

Lees meer
- Marloes

Optreden met energie!
Ik ga de zomer met veel energie tegemoet, want ik blijf zelf lekker doortrainen en verder speel ik met mijn band op hele toffe feesten en jazzfestivals. En…. een leuke bijkomstigheid is dat ik de ritsen van mijn mooie optreedjurken weer met gemak dicht krijg en geen hulp meer nodig heb van een sjorrend bandlid. ☺

Dankjewel. Mocht ik ooit weer inzakken, dan trek ik meteen aan de bel!

– Mylène Hanson – www.whoshedo.nl

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01