Programma ontwikkeling

SPAT ontwikkelt programma’s op maat, gericht op duurzame gedragsverandering. Een programma bestaat meestal uit (een mix van) workshops, trainingen, lezingen en challenges, waarbij deelnemers beter leren om te gaan met stressvolle situaties. Alles begint met goed te luisteren naar wat er speelt om vervolgens samen te bepalen welke thema’s extra aandacht nodig hebben. Op hoofdniveau zijn dat: beweging, voeding, slaap en mentale weerbaarheid. Vervolgens ontwikkelt SPAT – in goed overleg – een plan dat naadloos aansluit op de cultuur, deelnemers en dagelijkse uitdagingen.

“De vitaliteitsprogramma’s zijn afgestemd op hedendaagse uitdagingen in het werkende leven. De interactieve aanpak van SPAT past goed bij het bedrijfsleven. Wij zijn erg tevreden met positieve resultaten!”

– Nico Rienks, Directeur Rienks Arbodienst

Voorbeelden van programma’s

Reïntegratie (ex-)militairen
In opdracht van het ministerie van Defensie en in samenwerking met Life Goals ontwikkelde SPAT Verandert een programma voor (ex-)militairen. Het programma heeft een duur van 12 weken en bestaat uit 2 blokken van 2 uur per week. Elk blok bestaat weer uit 1 uur buitentraining en 1 uur workshop. Het programma wordt door het hele land uitgevoerd in 8 steden. Het doel is om in 4 jaar 1500 (ex-)militairen te ondersteunen in de zoektocht naar een passende baan. Lees hier het succesverhaal van deelnemer Jean-Phillippe.

Vitaliteit high performers
In opdracht van KPMG Meijburg en Rienks Arbodienst ontwikkelt SPAT Verandert jaarlijks een reeks vitaliteitsprogramma’s voor de medewerkers van KPMG Meijburg. Het hele jaar door wordt in 7 steden op elk thema verdieping aangereikt: beweging, voeding, slaap en mentale weerbaarheid. Medewerkers leren beter om te gaan met stress, dat resulteert in een bedrijf met gezondere medewerkers, verbeterde productiviteit en verhoogde retentie.

Weerbaarder maken van kinderen in Afrika
In opdracht van Join for Joy ontwikkelde SPAT een programma met uitdagende sport- en spelactiviteiten voor kinderen op scholen in Kenia, Oeganda, Zambia en Malawi. Inmiddels ontwikkelen 39.000 kinderen zich op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen en respect. Ze werken samen en halen het beste in zichzelf en anderen naar boven. De 240 leraren krijgen in een apart programma stevig onderbouwde handvatten om deze spelactiviteiten goed te begeleiden en het gedrag van de kinderen optimaal te evalueren.

“Wat een te gekke ochtend hebben we gehad met het doornemen van het programma. We zijn heel enthousiast over jullie uitwerkingen en de begeleiding.”

– Minke van Geen-Meijboom, oprichter Join for Joy

Zij gingen u voor

©2020 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01