Data ronde 2024: 27 september, 4 oktober en 25 oktober
Locatie: Landgoed Beukenrode, Doorn

Intelligent Bewegen

In deze training leer je de methode van Intelligent Bewegen. Met deze methode gebruik je lichaamsbeweging als middel voor de ontwikkeling van jouw deelnemer. Je zet niet alleen de fysieke kant in van bewegen, maar je integreert ook de emotionele en cognitieve aspecten. Hoe dit precies werkt leer je in deze training die bestaat uit een e-learning, twee praktijkdagen en een terugkommiddag. Lees hieronder alles over de inhoud van de training.

€ 1.250,-

In de training krijg je

  • Wetenschappelijke onderbouwing over o.a. de mind-body relatie, de interactie tussen beweging, emotie en cognitie en het effect van zingeving op doelstellingen
  • Het boek Intelligent Bewegen
  • Veel praktische toepassing en ervaringsgerichte oefeningen
  • Een werkboek waarin al het geleerde terug te vinden is
  • Toegang tot de SPAT Kennistool

“Meer inzicht in mezelf én in hoe ik anderen inzicht kan geven in zichzelf. Veel energie en inspiratie, een richting waarin ik wil gaan werken en een aantal mooie nieuwe contacten.”

– Johan

Inhoud training

E-learning
De eerste module is een e-learning. Er wordt aan je gevraagd om deze door te nemen vóór de eerste praktijkdag. In deze e-learning krijg je aan de hand van vier video’s de theorie achter intelligent bewegen uitgelegd. Je wordt meegenomen in de wetenschap achter een betekenisvol doel, hoe dit de motivatie zou kunnen vergroten, de mind-body relatie en wat de meerwaarde is van werken met cognitieve, emotionele en fysieke vaardigheden in beweging. Door de theorie eerst door te nemen via deze e-learning kunnen we op de trainingsdagen echt bezig zijn met de praktijk. Zo kunnen we meer doen, ervaren en oefenen op deze dagen.

Dag 1
Op de eerste dag staat kennismaking met elkaar en de methode Intelligent Bewegen centraal. We starten met het achterhalen van het betekenisvol doel. We bespreken het nut van het doel achter het doel, je leert de hulpvraag ontleden en de juiste vaardigheden te kiezen. De praktijkdagen staan, zoals je verwacht, in het teken van veel doen. Zo ga je aan de slag met ontwerpen van oefeningen waarin cognitieve, emotionele en fysieke vaardigheden getraind worden. Je ervaart de oefeningen zelf als deelnemer en je zet ze in voor anderen.

Dag 2
Een belangrijk onderdeel is de coaching voorafgaand, tijdens en na de oefening. Goede coaching kan een oefening maken en het verschil zijn voor jouw cliënt. Je leert over verschillende stijlen, hoe je ín het moment tijdens een oefening kunt coachen en waar je dan op let. Lichaamstaal is essentieel om de juiste informatie te verkrijgen, niet alleen over de manier van bewegen maar juist ook de link met emotie. Met de juiste coaching leer je gedrag bloot te leggen en ermee te werken. Na deze dag ga je zelf aan de slag met een cliënt of proefpersoon om te ervaren hoe het is om te werken met deze methode.

Middag 3
Op deze terugkommiddag evalueren we met elkaar hoe het inzetten van de methode van Intelligent Bewegen in de praktijk is gegaan. Je krijgt tools mee om intelligent bewegen in groepen in te zetten en hoe je dit gemakkelijk in de praktijk kunt implementeren. Je mag bepalen of je toegang wilt behouden tot de Tool en aan het einde van de middag ontvang je het certificaat.

Na de training

  • Ben je gecertificeerd om Intelligent Bewegen in te zetten in je werk
  • Kun je jouw deelnemers motiveren met het hoger doel
  • Kun je oefeningen ontwerpen en inzetten waarbij in beweging zowel fysieke, emotionele als cognitieve vaardigheden getraind worden
  • Kun je effectief coachen met deze methodiek
  • Kun je werken met de Tool

Aanmelden

Twijfel? Een voorproefje!

Vind je de training Intelligent Bewegen interessant, maar weet je nog niet zeker of het bij je past? Schrijf je dan in voor een Try-out. Deze is één op één. Zo krijg je meer gevoel bij de methode en kun je voor jezelf bepalen of de training iets voor je is. De investering is € 120,- (excl. btw). Ben je na de Try-out enthousiast en schrijf jij je in voor de meerdaagse training, dan krijg je de helft (60,-) van de Try-out korting. Inschrijven voor de Try-out kan door een mail te sturen naar academy@spatverandert.nl.

Wil je vanachter je eigen laptop een voorproefje? Dan kun je ook eerste de e-learning volgen. De e-learning is een verplicht onderdeel van de meerdaagse training, maar is ook los te volgen. Heb je deze afgerond en wil je de training volgen? Dan wordt de prijs van de e-learning van de prijs voor de meerdaagse training afgehaald. Ga naar deze pagina voor meer informatie over de e-learning.

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01